Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

19.04.2023 12:49

      Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєве  необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

      У нашій гімназії з 19  по 27 квітня 2023 року заплановані заходи по проведенню тижденя знань з основ безпеки життєдіяльності.
Сьогодні  було проведено організаційну лінійку, на якій всіх присутніх було ознайомлено з планом-графіком проведення тижня. Також діти були запрошені до кінозалу на перегляд ряду відео - роликів на різні життєвонеобхідні ситуації: "Важливо для всієї родини!", " Безпека для дітей під час війни", " "Урок мінної безпеки". Під час проведення гри " Так чи ні" діти нагадували правила поведінки в школі.
   Основною метою  було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація  основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді;  розвиток  в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування  гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти; пропагування професії рятувальника.