Чорнобильська катастрофа — не лише біда минулого, але й виклик майбутньому

27.04.2016 20:42

Чорнобильська катастрофа — не лише біда минулого, але й виклик майбутньому

 

26 квітня  2016р. в Довгалівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася лінійка  «Чорнобиль не має минулого часу» з нагоди 30-х роковин трагедії на Чорнобильській атомній станції, мета якого згадати про героїв, що в перші часи аварії ціною власного життя врятували нас від загрози атомного смерчу, вшанувати ліквідаторів наслідків на ЧАЕС та довести молодому поколінню необхідність запобігати подібного лиха, якого зазнала Україна 26 квітня 1986 року.

Також у фойє школи була створена виставка малюнків, в бібліотеці школи пройшла година спілкування «Чорнобиль – біль і смуток мільйонів постраждалих». Ми не маємо морального права забути про цю трагедію, а також про тих, хто постраждав від аварії на ЧАЕС.

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

 

Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.